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CODE REFERENCE (S): 

2010 CRC section R305.1   

 

ISSUE (S): 

 

2010 CRC section R305.1 Exception 2 allows bathrooms to have a minimum ceiling height of 6 feet 8 

inches at the center of the front clearance area for fixtures as indicated in 2010 CPC.   However, 2010 

CPC does not mention any dimension for front clearance for sinks and showers.  

 

POLICY: 

The minimum front clearance for sinks and showers in residential bathroom shall be minimum 24”.  

 

    
 

 


